WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
 
 
 
De expositie bestaat uit een tweetal H0-banen met ruim 1200 meter rails, ontelbare wissels, kruisingen, etc., honderden modelhuizen, duizenden bomen en andere scenery. Dit alles bewoond door duizenden miniatuur figuren. State-of-the-Art elektronica en computer technologie. Ruim 20 kilometer bedrading wordt gebruikt om alles automatisch te sturen.
 
Verdeeld over ruim 350 m2 bevinden zich 2 enorme tafels, zowel op de boven- als beneden verdieping.
 
In totaal rijden er ruim 120 treinen op deze tafels, voorzien van blokbeveiliging, seinen, overwegen, bruggen, etc., etc.. Verder zijn er tandradbanen, Standseilbahn, kabelbaan en nog veel meer te bewonderen.
 
Bovendien is er een volledig zogenaamd "Bahnbetreibswerk" (een loc. depot met draaischijf) voorzien van inspectiekuilen, een bekolings-, water- en bezandingsinstallatie. Maar ook een ontslakking, vlampijpreiniging, reparatiehallen, andere noodzakelijke gebouwen, etc. bevinden zich op dit terrein. Ergens anders op de baan ontbreekt natuurlijk niet een kolenmijn.
 
Daarnaast zijn er vitrines met oude modellen, memorabilia en diorama's te bezichtigen.
 
Bovendien is er ook een video hoek.

© 2008-2021 JT-Miniworld
 
INDELING BOVENVERDIEPING
 
De tafels  "Ober-Läegerli"en "Ober-Läegerli West", die nu op de bovenverdieping gebouwd zijn, zijn via de Gedempte Uberlinger See met elkaar verbonden. Door middel van 2 ondergrondse tunnels kunnen de ruim 58 treinen die op dit spoor rijden van  "Ober-Läegerli" naar  "Ober-Läegerli West" komen en omgekeerd.
 
Op het tafelgedeelte  "Ober-Läegerli" is ook een Standseilbahn in werking die de verbinding onderhoudt tussen het tandradstation en de kabelbaan naar de skipiste.
 
In het gedeelte van  "Ober-Läegerli West" is in het landschap ook een werkende dorpskermis gebouwd
 
Voor meer actuele informatie over de bouw van de mini wereld: zie de link onder aan deze pagina.
INDELING BENEDEN VERDIEPING
 
Op de beneden verdieping komen eveneens 2 tafels die via het Hochdorff Gebergte met elkaar zijn verbonden. De ongeveer 60 treinen die op deze tafels rijden zullen via diverse tunnels Unter Läegerli" met elkaar verbinden.
 
Op het linkergedeelte van de tafel is het loc depot Nidda. Hier werden in vroegere dagen stoom locomotieven onderhouden en gerepareerd.
 
Het loc depot is een getrouwe afspiegeling hoe stoom locs werden ontslakt en weer voorzien werden van van kolen, water en zand. Uiteraard is er ook een werkende draaischijf te bewonderen.
 
Voor meer actuele informatie over de bouw van de mini wereld: zie de link onder aan deze pagina.
Voor meer actuele informatie over de bouw van de mini wereld: zie de link onder aan deze pagina.
Terug naar boven
Meer informatie over de bouw van      JT-Miniworld